• slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide

Heeft uw dier last van vuurwerkangst?

Neem op tijd maatregelen als uw dier vuurwerkangst heeft, op die manier kunt u met weinig belastende middelen uw dier rustig de jaarwisseling door laten komen!

 

Wij adviseren de volgende middelen:  

       

Adaptil (hond)/Feliway (kat). Dit is een verdamper die werkt met feromonen. Dit zijn (geur-)signalen die een dier afgeeft om met zijn soortgenoten te communiceren. Het geeft uw dier een veilig gevoel, ook tijdens momenten van stress. Het beste in om hiermee ongeveer 1 á 2 weken voor aanvang van het vuurwerk te beginnen. Het kan geen kwaad om hier echter nog eerder mee te beginnen, zodat u met zekerheid de jaarwisseling tegemoet kunt gaan!  

Zylkene. Dit is een capsule, die over het eten gegeven kan worden. De werkzame stof van Zylkene word gewonnen uit melk en werkt rustgevend.  Het beste is om hiermee de eerste week van december te beginnen, en daarmee door te gaan tot na de jaarwisseling.  

Telizen: Dit is een tablet op basis van groene thee, en zorgt voor ontspanning.  Het beste in om hiermee ongeveer 2 maanden voor aanvang van het vuurwerk te beginnen. Het kan echter geen kwaad om hier nog eerder mee te beginnen, zodat u met zekerheid de jaarwisseling tegemoet kunt gaan!  

 

Het is verstandig om ook alvast te beginnen met het dier aan harde geluiden te laten wennen.  Hiervoor bestaat een speciale Vuurwerk-CD, deze bevat vuurwerk-geluiden en u krijgt er een handboek bij hoe deze CD te gebruiken en de jaarwisseling zo prettig mogelijk voor u en uw dier te laten verlopen.  

 

Andere middelen raden wij liever niet aan, in verband met negatieve bijwerkingen. Bij bijv. kalmerende middelen kan het dier suf worden, maar wordt het gehoor verscherpt, waardoor het dier niet meer kan reageren op enge geluiden, wat de angstreactie alleen maar erger maakt!

 

Al deze middelen zijn bij ons verkrijgbaar. Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op!